Tuesday 31 March 2015

Paylaşmanın gücü adına..

Geçtiğimiz hafta sonu Eda ve Kağan'ın da yardımıyla ara ara taş taşıyarak devam ettiğimiz şifalı ot spiralini tamamladık. Çoğunlukla doğal taş kullanmaya özen gösterdik ve bunun için çuvallar dolusu taş taşıdık. Tabii biraz yorucu oldu.. Spiralin anahatlarını taşlarla oluşturduktan sonra içine komposta yığdımız otlardan döşedik.
Umarız bu otları döşediğimiz gibi yemyeşil olur zamanla..
Daha sonra bahçenin köşesinden aldığımız toprağı üstüne serptik. Ve taşların arasını sağlamlaşması için toprakla doldurduk.
Farklı yerlerden aldığımız karabaş otu, dağ sümbülü ve papatyalar ilk diktiklerimiz oldu. Tohum olarak ise elimizde olan kişniş, aynısafa, mercanköşk ve tere ektik. daha sonrasında adaçayı, kekik,  biberiye, melisa, hardal gibi şeyler ekmek istiyoruz. Bitkilerin ihtiyaçlarını tam olarak bilmediğimizden tohumları olabildiğince farklı yerlere koyduk. Bu sayede hangisinin nerede daha verimli çıktığını gözlemlemeye çalışacağız. 
Spiralin hemen bitimine kudret narı tohumlarımızı ektik. yandaki alana da bezelye, nohut, bakla, fasulye gibi baklagilleri ektik karışık olarak. Nasıl gelişim göstereceklerini merakla bekliyoruz şimdi. 
UTTM'den gelen tohumlar

O bizi, biz onu çok sevdik.

Son olarak geçen postta ekleyemediğimiz Nilhan ve Kerem'den bize gelen hediyenin fotoğrafını sizlerle paylaşmak istiyoruz. 
İçerisinde zeytin ezmesi, zeytinyağı, süzme bal, zeytin, bitki çayı ve bez çanta olan Ege Orman Vakfı'nın hazırladığı bir kutu ve en önemlisi bu kutuyla birlikte bizim için de beş fidanın ekilmiş. Hediyenin her türlüsü çok güzel ama böyle düşünceli ve etik olanına can kurban tabi. 

Umuda ve paylaşmaya...
Eren ve Gökşen.


No comments:

Post a Comment